Karnaval 2019

Afgelopen donderdag, op 28 februari, werd Karnaval gevierd op school met het thema emoji’s. Op het schoolplein zag het geel van alle smileys, maar er waren ook andere emoji’s te ontdekken, zoals een spookje, druiven en iemand die naar de kapper was geweest. De kinderen konden onder de overdekte genieten van een Tumba playbackshow en een echte modeshow, waar de mooiste creaties voorbij kwamen.

Voor meer foto’ kijk maar snel in het foto album

Kerstviering 2018 foto’s online!

Heropening schoolbieb

Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver: na maanden van hard werken, werd eindelijk de schoolbibliotheek weer geopend voor de kinderen. Na het zingen van het volkslied en een optreden van leerlingen uit de klas van juf Jeanny, vertelde juf Rochelle over het project dat de oudercommissie begin van dit jaar heeft opgestart. Richard van Ginkel van Rich Interiors heeft het ontwerp voor de nieuwe bieb gemaakt en de gehele uitvoering begeleid. Hij werd uiteraard, samen met de timmerman die hard heeft gewerkt om dit resultaat te krijgen, goed in het zonnetje gezet. Barbara Halabi, al jaren trouw vrijwilliger in de schoolbibliotheek, vertelde aan de kinderen door middel van dit sprookje hoe het afgelopen jaar de oude bieb werd omgetoverd tot een prachtige nieuwe ruimte. Ook werden alle sponsoren heel hartelijk bedankt die zo gul zijn om bij te dragen aan de renovatie van de bieb en de aankoop van nieuwe boeken: Rotary Club Willemstad Rotary Club of Curacao Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied Rich Interiors OX & WOLF legal partners Awaseku BV ASKA Insurances United Paints & Industrial Supplies N.V.Doe y De Willems en alle mensen die op persoonlijke titel hebben bijgedragen met tijd en geld.

Alberto Sanchez van BTO Studio was bij de opening aanwezig om foto’s voor ons te maken.

De bibliotheek heet vanaf nu ‘de Loes Kleinmoedig bibliotheek’. Dit ter ere van en ter nagedachtenis aan Loes Kleinmoedig, die tientallen jaren geleden de bibliotheek heeft opgericht. Haar dochter en kleindochter openden samen de nieuwe bibliotheek.


FunFest groot succes!

Vrijdag 2 november was het dan zo ver: het eerste FunFest op de Johan van Walbeeckschool. De oudercommissie had dit evenement georganiseerd om geld in te zamelen voor de vernieuwing van onze schoolbibliotheek. De avond was met ongeveer 800 bezoekers een groot succes te noemen! Veel spelletjes, lekker eten en drinken, mooie loterijprijzen, goede muziek en vooral heel veel ambiente!

Voor meer Funfest foto’s ga snel naar het fotoalbum

In de finale!

Samen met gymjuf Loes hebben onze leerlingen meegedaan aan de wedstrijd van de Kinderboekenweek. Ze hebben het dansje geleerd dat bij het Kinderen-voor-Kinderen liedje ‘Kom erbij’ hoort en het filmpje ingestuurd naar Dolfijn FM. Vandaag won de Johan van Walbeeckschool de dagprijs! Dat betekent dat ze door zijn naar de finale! Hoera! Aanstaande vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt… Zouden we de gelukkige winnaars worden van 1.000 gulden aan nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek?!

 

Containers van Miss IQ en Afas foundation

Veel blije gezichten op het schoolplein vorige week! Er kwamen twee containers vol schoolmateriaal aan op de Johan van Walbeekschool, geschonken door Stichting Miss IQ en de Afas foundation. Twee containers vol met 2e hands, maar zeer goed schoolmeubilair en andere materialen uit Nederland. Vrijwel alle klassen zijn inmiddels al voorzien van ‘nieuwe’ tafels en stoelen. Ook is er veel gymmateriaal in ontvangst genomen en onder andere leerboeken en muziekinstrumenten. De schooldirectie, de leerkrachten, de oudercommissie en natuurlijk zeker ook de kinderen zijn erg dankbaar voor deze gulle gift!

Siman di Kultura 2018

70 jaar Johan van Walbeesckschool

70 jaar Johan van Walbeeckschool!

Op vrijdag 7 september werd het 70-jarig bestaan van de school met de kinderen gevierd. In verband met de hitte was er gekozen voor een waterfeest, de Spat- en Spetterdag! Alle kinderen konden in zwemkleding genieten van de bouncers en glijbanen en heel veel water!

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar

JvW 70 jaar