Kleurige sokken op World Down Syndrome Day

Op donderdag 21 maart was het World Down Syndrome Day. Om het bewustzijn rondom Down Syndrome te vergroten, werd opgeroepen om op deze dag vrolijke of gekke sokken te dragen. Ook op de Johan van Walbeeckschool mochten de witte sokken voor 1 dag geruild worden voor kleurige sokken! En natuurlijk droegen ook de juffen en meester bij aan deze bewustwordingscampagne!

World Down Syndrome Day op JVW


Kues tur ta konta

Afgelopen weekend was er weer een wedstrijd “Kues tur ta konta” georganiseerd voor rekenkanjers. Dit keer in een heel ander jasje gestoken. De leerlingen mochten inidividueel participeren, niet in school-, noch in teamverband. Zaterdag was de voorronde en daarbij hebben 135 leerlingen van het gehele eiland deelgenomen. Van onze school waren dit de volgende dappere rekenkanjers: Minoushka van der Heyden, Ian Pietersz, Giannelyze Martis, Pei Yi Rong, Christopher Da Silva de Gois, Rion Mahatab, Ricardo Winkel, Lina Sinot, Tijn Bruinsma en Cristina Mendez Canelon.

Van deze dappere strijders is Ricardo Winkel doorgegaan naar de finale op zondagavond. Hij heeft een Topprestatie geleverd, alle vragen goed, maar ondanks dit gegeven haalde hij op de avond niet de top drie. Dit had te maken met een nieuw aspect aan de quiz, nl. het strategisch inzetten van “een verdubbelaar”.

De organisatie van de Kues tur ta Konta is vandaag op school geweest en het schijnt dat Ricardo, door een technische fout, voor een opdracht geen punten toegekend heeft gekregen. Ricardo wordt hierdoor voor alsnog geplaatst op de derde plaats van Kues tur ta konta 2019. De leerling die gisteravond op de derde plaats reeds geplaats is, blijft een speciale plek op de derde plaats behouden. Vanuit de organistaie van Kues tur ta konta, zal nog een persbericht volgen.

Klik hier voor video waarbij we onze deelnemenrs in het zonnetje hebben gezet.

We feliciteren alle deelnemers en alle winnaars. Jullie zijn allemaal toprekenaars en hebben het ver gebracht.

Voor ons, is onze beste rekenaar Ricardo Winkel zonder enige twijfel, ……. de rekenkampioen!!! Wij zijn trots, pabien.

Karnaval 2019

Afgelopen donderdag, op 28 februari, werd Karnaval gevierd op school met het thema emoji’s. Op het schoolplein zag het geel van alle smileys, maar er waren ook andere emoji’s te ontdekken, zoals een spookje, druiven en iemand die naar de kapper was geweest. De kinderen konden onder de overdekte genieten van een Tumba playbackshow en een echte modeshow, waar de mooiste creaties voorbij kwamen.

Voor meer foto’ kijk maar snel in het foto album

Kerstviering 2018 foto’s online!

Heropening schoolbieb

Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver: na maanden van hard werken, werd eindelijk de schoolbibliotheek weer geopend voor de kinderen. Na het zingen van het volkslied en een optreden van leerlingen uit de klas van juf Jeanny, vertelde juf Rochelle over het project dat de oudercommissie begin van dit jaar heeft opgestart. Richard van Ginkel van Rich Interiors heeft het ontwerp voor de nieuwe bieb gemaakt en de gehele uitvoering begeleid. Hij werd uiteraard, samen met de timmerman die hard heeft gewerkt om dit resultaat te krijgen, goed in het zonnetje gezet. Barbara Halabi, al jaren trouw vrijwilliger in de schoolbibliotheek, vertelde aan de kinderen door middel van dit sprookje hoe het afgelopen jaar de oude bieb werd omgetoverd tot een prachtige nieuwe ruimte. Ook werden alle sponsoren heel hartelijk bedankt die zo gul zijn om bij te dragen aan de renovatie van de bieb en de aankoop van nieuwe boeken: Rotary Club Willemstad Rotary Club of Curacao Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied Rich Interiors OX & WOLF legal partners Awaseku BV ASKA Insurances United Paints & Industrial Supplies N.V.Doe y De Willems en alle mensen die op persoonlijke titel hebben bijgedragen met tijd en geld.

Alberto Sanchez van BTO Studio was bij de opening aanwezig om foto’s voor ons te maken.

De bibliotheek heet vanaf nu ‘de Loes Kleinmoedig bibliotheek’. Dit ter ere van en ter nagedachtenis aan Loes Kleinmoedig, die tientallen jaren geleden de bibliotheek heeft opgericht. Haar dochter en kleindochter openden samen de nieuwe bibliotheek.


FunFest groot succes!

Vrijdag 2 november was het dan zo ver: het eerste FunFest op de Johan van Walbeeckschool. De oudercommissie had dit evenement georganiseerd om geld in te zamelen voor de vernieuwing van onze schoolbibliotheek. De avond was met ongeveer 800 bezoekers een groot succes te noemen! Veel spelletjes, lekker eten en drinken, mooie loterijprijzen, goede muziek en vooral heel veel ambiente!

Voor meer Funfest foto’s ga snel naar het fotoalbum

In de finale!

Samen met gymjuf Loes hebben onze leerlingen meegedaan aan de wedstrijd van de Kinderboekenweek. Ze hebben het dansje geleerd dat bij het Kinderen-voor-Kinderen liedje ‘Kom erbij’ hoort en het filmpje ingestuurd naar Dolfijn FM. Vandaag won de Johan van Walbeeckschool de dagprijs! Dat betekent dat ze door zijn naar de finale! Hoera! Aanstaande vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt… Zouden we de gelukkige winnaars worden van 1.000 gulden aan nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek?!

 

Containers van Miss IQ en Afas foundation

Veel blije gezichten op het schoolplein vorige week! Er kwamen twee containers vol schoolmateriaal aan op de Johan van Walbeekschool, geschonken door Stichting Miss IQ en de Afas foundation. Twee containers vol met 2e hands, maar zeer goed schoolmeubilair en andere materialen uit Nederland. Vrijwel alle klassen zijn inmiddels al voorzien van ‘nieuwe’ tafels en stoelen. Ook is er veel gymmateriaal in ontvangst genomen en onder andere leerboeken en muziekinstrumenten. De schooldirectie, de leerkrachten, de oudercommissie en natuurlijk zeker ook de kinderen zijn erg dankbaar voor deze gulle gift!